Új jelszó kérése

Vásárlási feltételek

Vásárlási szabályzat (ÁSZF)

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban rövidítve ÁSZF) tartalmazza a www.bballnation.hu webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető online termék értékesítési szolgáltatás regisztrált és nem regisztrált igénybevevő (továbbiakban: Vásárló) általi használatának feltételeit.

 

Magyarország területén a magyar nyelvű ÁSZF képezi az üzletszabályzatot és a távollévők között létrejött szerződési feltételeket.

 

A Webáruház az internet hálózatán a www.bballnation.hu  URL alatt érhető el. Az Általános Szerződési Feltételek mindenkor hatályos változata elérhető a http://bballnation.hu/shop_help.php linken, valamint a szöveg jobb felső sarkában található nyomtató és „PDF” ikon segítségével bármikor letölthető, eltárolható, valamint kinyomtatható. A szerződésre magatartási kódex nem vonatkozik.

 

A Webáruház megtekintésével, a regisztrációval illetve a vásárlással (az itt felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Eladó és a Vásárló között.

 

A vásárló, mint a Webáruház használója köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Amennyiben a Vásárló az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, a Webáruházban vásárlást nem eszközölhet.

 

A Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatvédelmi bekezdés foglalkozik, a 15. pontban.

 

A szerződés nyelve magyar.

 

A beérkezett megrendeléseket az Eladó rendszere automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a Vásárló később visszanézheti a saját fiókjába belépve. Felek elfogadják, hogy az ily módon kötött szerződés nem minősül írásban megkötöttnek, azokat az Eladó nem iktatja, ezért utólag nem hozzáférhető.

 

Tartalom:

 

 1. Eladó adatai
 2. Regisztráció
 3. A vásárlás menete
 4. Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei:
 5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás
 6. Termékek ára, jellemzői, csomagolás
 7. Kiszállítás, személyes átvétel
 8. Fizetési módok
 9. Elállás joga
 10. Szavatosság
 11. Jótállás
 12. A felelősség korlátozása
 13. Szerzői jog
 14. Adatvédelem
 15. Panaszügyintézés

 

 

1. Eladó adatai

1. Jelen online Webáruház (a továbbiakban: Webáruház) fejlesztője és üzemeltetője, valamint a Webáruházban forgalmazott termékek eladója:

 

Név: BBallNation Kft. (a továbbiakban Eladó)

Székhely és postacím: 1141 Budapest, Szugló utca 82.

EU-s (közösségi) adószám: HU25158241

Bankszámlaszám: OTP Bank (HUF): 11714044-20001780

SWIF kód: OTPVHUHB

 

1.2. Ügyfélszolgálat

Áruházunk online, internetes áruházként üzemel, nem tartozik hozzá fizikai üzlet.

Webáruházunk nyitvatartása: 7/24 (online, a hét minden napján, a nap minden órájában elérhető) Ezalól az esetleges műszaki, technikai probléma kivételt képez.

Ügyintézésre elsősorban elektronikus úton, e-mail-ben van lehetőség az info[kukac]bballnation.hu címen.

Telefonszámunk: Hétfőtől Péntekig 11-17 között hívható: +36/70-276-5085

(a továbbiakban: Üzemeltető vagy Eladó)

 

1.3. A Webáruházban vásárolt termékek használatba vételük előtt javasolt ellenőrizni a termék kifogásolhatatlan állapotát. A Webáruházban kizárólag új és 100%-ban eredeti termékek kerülnek értékesítésre.

 

1.4. Az Eladó jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Vásárlók a Webáruház felületén keresztül történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webáruház első használata alkalmával válnak hatályossá a Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

1.5. Bármely Vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A változtatások a már létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

 

1.6. Az Eladó jogosult továbbá a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, kiszállítási módokat, stb. megváltoztatni. A változás a Webáruház felületén történt megjelentés időpontjától hatályos.

 

 

2. Regisztráció

2.1. A Webáruház tartalmának minden publikus, értékesítési és tájékoztatási része elérhető bárki számára, regisztráció nélkül és a vásárlásnak sem feltétele az érvényes regisztráció. Azonban, ha a Vásárló regisztrálni kíván a Webáruházba, akkor a következő adatokat szükséges megadnia az Eladó részére:
- Név,
- Email cím,
- Jelszó,
- Cím (szállítási, számlázási cím),
- Telefonszám.

A regisztráció sikeréről az Eladó e-mailben tájékoztatja a Vásárlót a regisztráció sikeréről.

 

2.2. Vásárló jogosult a regisztrációját bármikor törölni az info@bballnation.hu e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően az Eladó köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. A Vásárló felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

 

2.3. A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Vásárló a felelős. Amennyiben a Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél (pl. rendelést ad le, üzenetben keresi meg Eladót, stb.), köteles egyidejűleg értesíteni az Eladót.

 

2.4. A Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

 

3. A vásárlás menete

3.1. A Webáruházban böngészve a kiválasztott, megvásárolni kívánt termékek saját oldalán a „Kosár” funkcióra klikkelve lehet az egyes termékeket a virtuális kosárba betenni. Minimális rendelési összeg nincs. A termékek kiválasztását követően a tényleges rendelési folyamatot a webáruház jobb felső részében található „MEGRENDELÉS” feliratú gombra kattintva lehet megkezdeni, majd a megrendelő űrlap kitöltésével lehet magát a rendelést elküldeni. A Webáruházban történő első vásárlást megelőzően igény szerint lehet regisztrálni – így a későbbi rendelések esetén a már létrehozott regisztrációs fiókkal lehet vásárolni -, de regisztráció nélkül is leadható a rendelés – ezzel is próbáljuk az Ön kényelmét szolgálni.
A regisztráció megkönnyíti a későbbi vásárlást és a különböző kedvezmények igénybevételét – például időnként előre jelezzük regisztrált tagjainknak, ha minőségében, formájában vagy árában különleges terméket, egyedi ajánlatot nyújtunk.

 

3.2. A megrendelések leadása a Webáruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges. A megrendelést az Eladó csak akkor tudja befogadni és teljesíteni, ha a Vásárló az adatait és a vásárlási oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért az Eladó felelősséget nem vállal. A hibásan vagy nem kellő részletességgel megadott címzési vagy más adatok, információk esetén felmerülő szállítási vagy egyéb többletköltségek a Vásárlót terheli.

 

3.3. Különösen fontos a telefonos elérhetőség pontos feltüntetése, mert Eladó a legtöbb esetben a kiszállítást megelőzően telefonon egyeztet. Hiányos elérhetőségi adatok kitöltése esetén a megrendelést az Eladó nem teljesíti.

 

 

4. Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei

Az adatbeviteli hibák javítására a megrendelés véglegesítése előtt van lehetőség. A rendelés véglegesítése előtt a visszalépéshez a ’Vissza’ gombot kell használni. A regisztrációkor megadott adatokat és belépési jelszót bejelentkezés után bármikor meg lehet változtatni a ’Profil' menüpontban. A "Kosár" tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható vagy akár törölhető.
A megrendelés elküldését/véglegesítését követően észlelt adatbeviteli hiba esetén azt haladéktalanul jelezni kell az info@bballnation.hu e-mail címen.

 

 

5. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

5.1. A Vásárló által elküldött rendelés megérkezését rendszerünk azonnal, automatikusan visszaigazolja e-mail-ben a Vásárló által megadott e-mail címre. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.
Ha a Vásárló rendelését már elküldte az Eladó részére és hibát észlel a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell az Eladó felé, a nem kívánt tételek, termékek, rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.


5.2. A megrendelés Eladó részéről akkor kerül véglegesítésre, miután Eladó legkésőbb a rendelés megérkezését követően 3 munkanapon belül telefonon vagy e-mail-ben megerősíti Vásárló részére, hogy a rendelt termék/ek beszerzése és/vagy szállítása nem ütközik akadályba.

 

5.3. A Vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha 3 munkanapon belül nem kapja meg az Eladótól az elküldött rendelésére vonatkozó megerősítő e-mailt.

 

5.4. E megerősítő e-mail Eladó részéről a Vásárló által küldött megrendelés elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre az Eladó és Vásárló között.

 

5.5. Ha a Vásárló rendelését már elküldte az Eladó részére és hibát észlel a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell az Eladó felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

 

5.6. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

 

6. Termékek ára, jellemzői, csomagolás

6.1. Termékek ára, szállíthatósága
A termékek mellett feltüntettet ár minden esetben bruttó, fizetendő ár.
A Webáruházban feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek. A Webáruház felületén szereplő termékképek és (esetleges, akár ideiglenesen megjelenő) készlet-információk tájékoztató jellegűek és a valóságtól eltérhetnek.
A termékek gyártói és a kereslet gyorsan változó igényei miatt a termékek gyártása és a hazai, valamint a nemzetközi raktárkészlet napi szinten módosul. Emiatt előfordulhat, hogy az áruházban megtalálható egyes termékek annak ellenére bemutatásra kerülnek, hogy már a nemzetközi raktárakban sem található meg. Eladó mindent tőle telhetőt megtesz az ilyen esetek elkerülése végett, viszont ha Vásárló esetlegesen ilyen termékre ad le rendelést, Eladó értesíteni fogja, hogy a termék már nem szállítható.

 

6.2. Csomagolás
A megrendelt termékeket az Eladó a gyári csomagolásban szállítja, amit a termék jellegétől függően további papírcsomagolásba, dobozba, borítékba csomagol .
A cipők gyári csomagolása kartondoboz, a ruhák és kiegészítők jellegüknél fogva nylon, valamint bliszter.

 

6.3. Fontos termékjellemzők, méretek
A Webáruházban forgalmazott cipők esetében minden esetben kiválasztható a méret, ahol cm pontosan megadjuk a cipő belső hosszát.
Nagyon fontos és kérjük, hogy méretválasztás előtt mérje meg pontosan lábhosszát, valamint nézze meg jelenleg használt, kényelmesnek ítélt sportcipőjét, s ezen adatok ismeretében rendelje meg a megfelelő méretű cipőt.
Ha nem megfelelő méret kerül megrendelésre, a termék visszajuttatása hozzánk többletköltséget jelent valamint a cseretermék megérkezésére is várni kell. Ezen kellemetlenségek elkerülése mindkét Fél (Vásárló és Eladó) közös célja.


A Webáruházban forgalmazott termékkörök: kiemelten és elsődlegesen a kosárlabdával és a streetball-lal kapcsolatos ruházat, cipők, valamint egyéb ruházat és sportszer.

 

 

7. Kiszállítás

Áruházunkba heti rendszerességgel érkezik szállítmány, több nemzetközi raktárból. Az átlagos kiszállítási idő 7-14 nap.
A szállítmányok érkezése napi pontossággal nem rögzíthető, mivel az a raktárak terheltségétől valamint a forgalmi helyzetektől függ (karácsonyi, ünnepi szezonban a raktárak lassabban teljesítenek, de egy téli, havas útviszony, de ugyanúgy egy nyári műszaki hiba a szállító autóban okozhat csúszást az áru érkezési idejében).
Általánosságban mondhatjuk, hogy csütörtöki napokon érkezik meg a szállítmány, miután 1 munkanapon belül átadjuk a futárcégnek, kézbesítésre. Amennyiben Ön pl. vasárnap adja le rendelését - és minden fent említett körülmény ideális-, az várhatóan pénteken kerül kézbesítésre Önnél, országszerte.
Eladó törekszik a szállítási határidő betartására, azonban nem vállal felelősséget azért, ha a fenti szokásos szállítási idő nem tartható.

Szállítási címnek minden esetben olyan címet adjon meg (pl.: munkahelyi cím), ahol munkanapokon 8 és 18 óra között folyamatosan tartózkodik és a terméket át tudja venni.

A Vásárló köteles a kiszállítás esetén az átvétel időpontjában a csomag és a termék sértetlenségét ellenőrizni és az átvételi elismervényt aláírni, amennyiben mindent rendben talált a csomaggal és a termékkel kapcsolatban. Ha sérült a csomagolás, a Vásárlónak a helyszínen kérnie kell jegyzőkönyv felvételét a hibáról. A nem sértetlen csomagolású küldeményt a Vásárló csak saját felelősségére veheti át. Az Eladónak utólag jegyzőkönyv nélküli mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. Az átvételi elismervény aláírásával a Vásárló ugyanis elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).
Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, ennek tényéről a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb további két alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására. A kiszállítás munkanapokon 8-18 óra között történik. A Vásárló köteles olyan szállítási címet megadni, ahol a fenti időintervallumban elérhető.

7.1.1. Szállítási módok
Az aktuális kiszállítási módok a rendelés feladásakor jelennek meg valamint a http://bballnation.hu/shop_contact.php cím "Szállítás" fül alatt tekinthetők meg.

8. Fizetési módok

A termék vételárának és szállítási költségének kifizetése utánvéttel, előre utalással történik. Utánvét esetén a futár kizárólag készpénzt fogad el.
Pick Pack Pont-on történő átvétel választása esetén több helyen lehet bankkártyával is fizetni, azonban az Eladó ennek rendelkezésre állásáért nem vállal felelősséget.

9. Elállási jog

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).
Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) a terméknek,
b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított harminc (30) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Természetesen Eladó biztosítja a Vásárló részére a törvényben meghatározott 14 naptári napot, mialatt Vásárló gyakorolhatja az elállási jogát.
Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

9.1. Elállási jog gyakorlásának menete
Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével az Eladó részére. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát az Eladó részére.
A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 10. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.
Mindkét esetben az Eladó emailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.
Postai úton küldött elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi az Eladónak.
Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Eladó a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.
Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket az Eladó 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 30 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 30 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.
A termék Eladó címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli. Eladónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.
Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Eladó visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó az Eladó által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. Eladó jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül az Eladó a korábbi időpontot veszi figyelembe.
A visszatérítés során általában az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz az Eladó, de ettől eltérhet. A visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.
Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. (Pl. cipő esetén a tiszta padlón történt próba helyett utcai viselés, sportpályán való használat történt.)

9.2. A Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog
olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (pl. sportkrém, izomlazító, alsónemű stb.). Az ilyen termékek visszavétele az Eladótól nem várható el akkor, ha a Fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ekkor a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható.
Ezen termékek esetében az elállási jog csak akkor illeti meg a Vásárlót, ha a termék csomagolását még nem bontotta fel.
Amennyiben kérdése merült fel az elállási jog gyakorlásával kapcsolatban, úgy további tájékoztatásért keresse ügyfélszolgálatunkat az ÁSZF elején található elérhetőségeinken.

10. Szavatosság

10.1. Kellékszavatosság

Vásárló az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet.

Fogyasztói szerződés esetén Vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Vásárló érvényesíteni már nem tudja.
Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Vásárló nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.
Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Eladóval.

Vásárló közvetlenül az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket az Eladótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben az Eladó csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben az Eladó bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, nem köteles Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
Ha Vásárló a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

10.2. Termékszavatosság
A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő vásárló – választása szerint – a 11.1. pontban meghatározott jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.
Termékszavatossági igényként Fogyasztó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti, azaz pénzbeli orvoslásra, árleszállításra és elállásra nincs mód, hiszen a gyártó és a fogyasztó között nem jött létre szerződéses jogviszony, hiányzik a szerződés. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Fogyasztónak kell bizonyítania.
Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét Fogyasztó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a Fogyasztó felelős.
Fogyasztó a termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Eladó) szemben gyakorolhatja.
A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója is.

A gyártó, forgalmazó (Eladó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Eladó) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

11. Jótállás

A fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.
A jótállás kezdő időpontja a termék Fogyasztónak történő átadásának a napja. Eladó a termékhez mellékelt jótállási jegyet akkor érvényesíti, amikor a Fogyasztó a terméket átveszi, illetve kiszállítás esetén amikor a csomagot a kézbesítést végző futárcégnek átadja. A termékekre a garanciát az Eladó biztosítja, azokra nem gyártói garancia vonatkozik.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát
- szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést az Eladó, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)
- rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
- helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
- elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Fogyasztó:

- elsősorban – választása szerint – javítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az az Eladónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Fogyasztónak okozott érdeksérelmet.

- ha az Eladó a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Fogyasztónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Fogyasztó – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát az Eladó költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a Fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve kell elvégezni. Az Eladónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek az Eladót terhelik.
Fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Fogyasztót a jótállásból fakadó jogok a 11.1 és a 11.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Szavatosság, jótállás érvényesítése
A Vásárló a megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét e-mailen vagy telefonon jelezheti:
Név:
Cím:
Email:
Amennyiben a hibásként megjelölt termék nem rendelkezik a hibával, és a bevizsgálás alatt más hiba sem válik felismerhetővé, úgy az Eladót szavatossági kötelezettség nem terheli, a terméket nem cseréli, és vételárát nem térít vissza. A Vásárló jogosult ugyanakkor ilyen esetben is a terméket személyesen átvenni, vagy kérni annak saját költségén történő újbóli kiszállítását.

 

12. A felelősség korlátozása

A Webáruházban való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a lehetséges hibákra.

Az Eladó semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

- Az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése, véletlenszerű megváltozása.
- Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
- Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
- Bármely nem ajánlott vagy tértivevényes formában küldött levél - függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.
- Bármely szoftver nem megfelelő működése.
- Bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei.

Az Eladó nem felelős semmilyen alapon, semmilyen közvetlen vagy közvetett kárért, ami a Webáruházhoz való csatlakozás, a Webáruház megtekintése miatt következett be.
A Vásárló felelősséggel tartozik a más személy személyes adatainak megadásából, illetve Webáruházban történő közzétételéből eredő károkért. Az Eladó ilyen esetben minden segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.
A Webáruház részét képező nyilvános kommunikációs csatornákat (termékértékelések írása) minden Vásárló saját felelősségére veheti igénybe. A Webáruház automatikusan nem moderált, ugyanakkor, amennyiben jogsértő vagy érdeksértő tartalomra vonatkozó értesítés, bejelentés érkezik, ill. az bármely más módon az Eladó tudomására jut, úgy az Eladó jogosult bármely tartalom illetve azok része ideiglenes vagy végleges, indoklás nélküli eltávolítására. Ismétlődő, vagy súlyos jogsértést megvalósító magatartás esetén az Eladó jogosult az adott Vásárlót véglegesen kizárni az oldal használatából, ideértve regisztrációjának törlését is.

13. Szerzői jog

A Webáruház felületén található valamennyi tartalom (szöveg (cikk, termékismertető, tájékoztató, jelen ÁSZF, stb), ábra, kép, más információ illetve adat) szerzői jogai térbeli és időbeli korlátozás nélkül az Eladót illetik meg. Különösen tilos a Webáruházból letöltött tartalmat a Webáruházban történő vásárlástól eltérő célra felhasználni, ezeket átdolgozni, másolni, stb. Az Eladó szerzői és egyéb jogainak megsértése vagy e szerződés megszegése esetén azonnal jogi eljárást kezdeményez a jogsértővel szemben. A Webáruház használatával a Vásárló elfogadja, hogy a Webáruház tartalmának másolása vagy az itt meghatározott céltól eltérő felhasználása akkor is jogsértésnek minősül (jelen ÁSZF megszegésének), ha az esetleg nem állna szerzői jogi oltalom alatt. Minden ilyen jogsértés esetén a Vásárló elfogadja, hogy az Eladó a kárának külön bizonyítása nélkül is legalább 50.000 forint kötbért köteles fizetni a Webáruház üzemeltetőjének.
Az Eladó fenntartja a jogot, hogy bíróságok vagy hatóságok előtt eljárást kezdeményezzen minden olyan személy ellen, aki a Webáruház használatával (ideértve a vásárlást is) jogsértést követ el, illetve arra kísérletet tesz. A Webáruház nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely felhasználó vagy Vásárló rovására elkövetett jogsértés miatt.
Bármilyen, az oldal használatával vagy az oldallal kapcsolatos jogsértés, vagy az Eladót ért érdeksérelem esetén az Eladójogosult a Vásárló regisztrációját azonnali hatállyal felfüggeszteni, személyes és egyéb adatait valamint regisztrációját törölni. Az adatok a jogsértéssel vagy érdeksérelemmel kapcsolatos eljárások céljából továbbra is kezelhetők. A fenti lépésekről az Eladó nem köteles értesíteni a Vásárlót.
A Webáruházra mutató internetes hivatkozás szabadon elhelyezhető. Az Eladó jogosult azonban ennek indoklás nélkül megszüntetését kérni.
A Webáruház vagy annak bármely része más domainen például keretes alkalmazásként - mintegy saját oldalainak részeként – történő megjelenítése kizárólag előzetes írásos engedély esetén lehetséges.
Az a weboldal, amelyen a Webáruházra mutató link elhelyezésre kerül, nem keltheti azt a benyomást, hogy az Eladó javasolja, támogatja az adott oldalon forgalmazott vagy kínált szolgáltatás vagy termék igénybevételét vagy megvásárlását.
A linkelő weboldal nem tartalmazhat valótlan információt az Eladó valamint a linkelő weboldal között fennálló jogviszonyról és a Webáruházról. A Webáruház minden rá mutató hivatkozás alkalmazása ellen fellép, amely árt az Eladó, a Webáruház hírnevének és érdekeinek.
A Webáruház egyes szolgáltatásai egyedi azonosítót, úgynevezett cookie-t helyeznek el felhasználói számítógépén. A cookie-k kizárólag a felhasználók „autentikálásának” megkönnyítését szolgálják, más célra az üzemeltető nem veszi azokat igénybe. A cookie-fogadás felhasználói tiltása a Webáruház szolgáltatásai igénybevételének nem akadálya.

14. Adatvédelem és tárhelyszolgáltató

Adatkezelési elveink

Áruházunk tárhelyének szolgáltatója az UNAS online Kft., az adatkezelési szabályzat az alábbi címen érhető el:
https://unas.hu/adatvedelmi_tajekoztato

A személyes adatokat semmilyen formában és körülmények között nem adjuk át harmadik Félnek. (Harmadik Fél alatt a Vásárló és Eladó után, a kettőjük között létrejött szerződésben nem szereplő Felet értjük.)

A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama:
Az áruház használatánál az adatszolgáltatás önkéntes. Amennyiben Ön a vásárláskor nem a saját adatait adja meg, úgy az adatközlő kötelessége az érintett személy hozzájárulásának beszerzése.
Az adatkezelés célja az áruház működésének ellenőrzése, személyre szabott ajánlatok kidolgozása valamint a kiszolgálás. Ugyanakkor az esetleges visszaélések kiszűrése, azok megakadályozása céljából kerülnek rögzítésre az adatok.
Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása és az információs társadalommal kapcsolatos szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A paragrafus (3) bekezdése.
A rögzített adatok tartalmazzák a dátumot, időpontot, a felhasználó IP címét, nevét, címét, telefonszámát (kiszolgálás feltételeit) valamint a megtekintett oldalakat (statisztika végett).
Az adatok a megtekintéstől számítva 30 nap múlva törlődnek, kivéve statisztikai adatok.

Külső szolgáltatók adatkezelése:
A portál html kódja az üzemeltetőtől független, külső szerverről érkező és külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmaz. A külső szolgáltató szervere közvetlenül a felhasználó számítógépével áll kapcsolatban. Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy e hivatkozások szolgáltatói az ő szerverükről történő közvetlen kapcsolódás, a felhasználó
böngészőjével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat képesek gyűjteni. A szerver üzemeltetőjének adatkezelési elvei az unas @ unas . hu címen kérhető.
A felhasználó számára esetlegesen személyre szabott tartalmakat a külső szolgáltató szervere szolgálja ki. Az áruház üzemeltetője és a külső szolgáltató szervere közötti kapcsolat kizárólag az utóbbi kódjának beillesztésére terjed ki, így személyes adatok átadása, továbbítása sem történik.

Cookie-k használata
Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a vásárlások során a vásárlók megkülönböztetése, az adatvesztés megakadályozása.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont és a vásárlást, valamint az áruház biztonságos, stabil működését szolgáló adatok.
Az adatkezelés időtartama: 30 nap.

A szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, sütit (cookie) helyez el és olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütikről az alábbi címen érhető el bővebb információ:
http://www.adatvedelmiszakerto.hu/cookie

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

VÁSÁRLÁS
Az adatkezelés célja: a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, célzottabb kiszolgálás.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, név, e-mail cím, telefonszám, lakcím, szállítási cím, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke), a fizetések adatai (dátum, időpont, összeg, tranzakció azonosító).
Az adatkezelés időtartama: valamennyi adat tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdésének megfelelően 8 év

EGYÉB ADATKEZELÉSEK
E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.
A BBallNation Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

15. Panaszügyintézés

A panaszok bejelentésére, kapcsolattartásra használható cím, telefonszám, levelezési cím megegyezik a Webáruház 1. pontban rögzített Ügyfélszolgálati címével.

A Vásárló panaszát szóban vagy írásban jelentheti be az Ügyfélszolgálaton.

Az Eladó a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja és szükség szerint orvosolja. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, az Eladó a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát a Vásárlónak átadja. Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, az Eladó a panaszról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát a Vásárlónak átadja, egyebekben pedig az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Eladó a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Vásárlónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.
Minden egyéb esetben az Eladó az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Eladó a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.
A panasz elutasítása esetén az Eladó az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

15.1. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek
Amennyiben az Eladó és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Eladóval való tárgyalások során nem rendeződik, milyen jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:
- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
- Békéltető Testület eljárásának kezdeményezése:
A Budapesti Békéltető Testület székhelye:
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

Bírósági eljárás kezdeményezése.
Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

Utolsó változtatás: 2017.01.23.

Termékajánló

Kosárlabda cipőink

Sportcipőink

Kevin Durant

Derrick Rose

Michael Jordan

Lebron James

Kobe Bryant

Chris Paul

Carmelo Anthony